5 Filmer

Ja, som jag sa i ett tidigare inlägg såg vi 5filmer, och tänlta lägga ut vad jag tyckte om varje film i detta inlägg :)

 Flickan Från Ovan
Från den Oscar®-belönade* regissören Peter Jackson kommer den RONAN fantastiska berättelsen om en flickas liv och allt som följer därefter. När den 14-åriga Susie Salmon blir mördad lämnar hon ett oavslutat liv efter sig. Nu befinner hon sig på en märklig men vacker plats mellan liv och död där hon måste hjälpa sin far att få fast hennes mördare och skydda sin familj innan hon äntligen kan gå vidare. Detta är en film fylld av hisnande spänning, hopp och kärlekens helande kraft.

Betyg: 4/5p  Riktigt bra film, väldigt hemsk, var dock ganska overklig. Rekomenderar !

 The Backup Plan
Jennifer Lopez spelar Zoe - en singeltjej i New York som drömmer om att hitta den rätta, skaffa barn och leva lycklig i alla sina dagar. Efter en rad misslyckanden på området, bestämmer hon sig dock för att ta saken i egna händer. Men Zoes "reservplan" visar sig ha vissa brister, då hon efter inseminationen plötsligt möter och faller pladask för Stan (Alex O'Loughlin) som verkar vara mannen hon hela tiden letat efter. Kan Zoe dölja sin graviditet tills Stan är redo för sanningen? Eller kommer sanningen att skrämma iväg honom? The Back-up Plan är en störtskön romantisk komedi om uppvaktning, kärlek, äktenskap och föräldraskap ... men inte nödvändigtvis i den ordningen!

Betyg: 3/5p  Eftersom jag sommnade efter ungefär halva filmen vet jag inte riktigt vad som hände, men så långt som jag såg var den bra :)

The Note Book
Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta är berättelsen om de unga älskande Noah Calhoun och Allie Hamilton (Ryan Gosling & Rachel McAdams). Tillsammans får de uppleva en passionerad sommar innan de skiljs åt på grund av klasskillnad och Andra världskriget. Efter år på skilda håll återförenas de oväntat. Historien om parets starka kärlek och om de hinder som står i vägen för den berättas decennier senare för en kvinna på ett sjukhem, en kvinna som tas om hand av en man som regelbundet kommer på besök och under dessa visiter läser högt för kvinnan ur en mystisk dagbok.

Betyg: 5/5p  Sååå bra !! Jätte bra kärleksfilm, och ja, han som spelar Noah ser ju inte särskilt dum ut ;) Rekomenderar !


Vicky Cristina Barcelona

De amerikanska väninnorna Vicky (Rebecca Hall) och Cristina (Scarlett Johansson) är på semester i Barcelona. På ett galleri möter de den charmerande konstnärsbohemen José Antonio (Javier Bardem), som utan omsvep erbjuder både sightseeing och sex. Cristina låter sig snabbt övertalas och långsamt sveps även den försiktiga Vicky med i den varmblodade spanska passionen. Vicky och Cristinas semester förvandlas till en sensuell resa där attraktion och temprament kulminerar och kokar över av begär och kaos då ex-flickvännen Maria elena (Penélope Cruz) gör sin dramatiska entré. ViCKy CRiStinA BARCelonA är en finurlig och levande hyllning till passionen och inte minst till staden Barcelona.


Betyg: 2/5p  Riktigt dålig film, fattar inte handligen... Undara om filmen ens har en handling..?

Barnhemmet

Laura återvänder tillsammans med sin man och deras son Simon till barnhemmet hon växte upp i. Det är nu övergivet, men hon beslutar sig för att rusta upp det och driva det som förr. Deras nya hem och de mystiska omgivningarna väcker Simons fantasi och pojken börjar alltmer dras in i ett universum fylld av fantasifulla sagor och inte helt oskyldiga lekar. Simons värld bekymrar och skrämmer Laura och väcker dunkla och otäcka minnen från hennes egen barndom till liv.


Betyg: 4/5p  Asgrrymm skärckis !! Fatta hur jävla mycket jag skrek. Den var sådär... Äckligt läskig... Rekomenderar !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0